INFORMATII UTILE

Termopane Salamander I Fenster Proiect Group

Am ajuns la aceasta etapa! Detinem o parte din informatiile necesare si contactam specialistii de la Fenster Proiect Group pentru consiliere si estimarea costurilor. Dar este bine, ca inainte, sa avem o idee de ansamblu asupra investitiei noastre:

Termopane Salamander I Fenster Proiect

info-termopane-salamander Suntem aici pentru ca ne intereseaza achizitionarea tamplariei PVC cunoscuta in limbajul uzual ca fiind termopane. Bun! Dorim sa ne amenajam apartamentul dintr-un bloc si stim ca in mare parte din situatii tamplaria recomandata este de culoare alba. Nu exista o lege cu privire la alegerea si obligativitatea utilizarii unei anumite culori. Astfel putem opta si pentru nuantele de imitatie de lemn pe care le gasim aici.

info-termopane-salamander Mergem mai departe si ne gandim la pozitia locuintei si la necesitatea acestor ferestre. Ce dorim de la ele? Ce asteptari avem? Este foarte important sa cunostem raspunsurile la aceste intrebari pentru a ne personaliza ferestrele si pentru a ne feri de capcanele „asa am auzit ca e mai bine”, „asa mi-a spus cineva” sau „asa are vecinul”. Nu stie nimeni ce este mai bine pentru dumneavoastra, decat dumneavoastra. Astfel va prezentam o situatie:  daca apartamentul se afla in oras, pozitionat pe o strada secundara cu iesire la gradina din spate, fara trafic auto sau trafic mediu, presupunem ca nu avem nevoie de un plus de izolare fonica si putem investi intr-o tamplarie cu 5/7 camere de aer in sectiune cu structura de geam termopan formata din 2 foi de sticla. 

Vecinul poate sa aiba pozitionate ferestrele pe partea din fata a blocului, vizavi de un loc de joaca pentru copii sau pe o strada cu trafic auto intens. In aceasta situatie clar i se va recomanda o structura de geam tripan format din 3 foi de sticla, ca fiind un mai bun izolator fonic. Diferenta de pret dintre cele doua produse este intre 7 – 10%. O diferenta pe care o puteti plati in plus fara sa va aduca un beneficiu considerabil.

Deschideri

info-termopane-salamander   Trebuie sa se deschida toate ferestrele? Nu neaparat. Trebuie sa fie atatea deschideri cat sa se poata aerisi corect suprafata in care sunt prevazute ferestrele. In situatia in care avem o fereastra formata din 3 ochiuri de sticla, sa spunem la sufragerie, si uzual deschidem unul din ochiurile de sticla sau maxim doua, dispare necesitatea pozitionarii celei de-a treia deschideri. Cea de-a treia deschidere va genera un cost in plus, inutil si nu va aduce un avantaj pentru aerisirea incaperii.

Si ca sa inlaturam problema curatarii sticlei fixe, putem configura deschiderile astfel incat sa curatam fara efort acea parte. Aceeasi situatie intervine la iesirile spre balcon, formate din usa si fereastra. Tehnologia din ziua de astazi ne permite sa folosim deschideri oscilobatante la usi, pentru o aerisire permanenta si sa anulam deschiderea ferestrei vechi din lemn pe care o inlocuim. De cate ori ati deschis fereastra aceea? Bineinteles ca aceasta abordare reprezinta o eficientizare a costurilor, nicidecum un rabat, cu ajutorul careia putem upgrada calitatea tamplariei de la produs standard la unul PRO fara a interveni asupra bugetului alocat.

Condensul!

info-termopane-salamander  Acesta a fost pana acum cativa ani, mai exact pana la upgradarea seturilor de feronerie cu microventilatie, cel mai mare inamic al tamplariei PVC. Un fenomen absolut normal, ce se genereaza in fiecare camin cald si primitor. Trebuie sa constientizam ca intr-o casa sunt foarte multe surse de umiditate voluntare sau involuntare. Uscatul rufelor, cresterea plantelor, gatitul, zugravitul sunt o parte din sursele cauzatoare de umiditate voluntare. Respiratia, aceasta este o sursa involuntara, fara de care din pacate nu putem trai. 

Astfel toata aceasta umiditate cauta sa iasa din incapere prin pereti, tamplarie sau/si sticla. Nu aveam acest disconfort cand utilizam tamplaria veche din lemn cu sticle simple,netratate, deoarece umiditatea trecea catre exterior foarte simplu prin acestea. Dar prin tamplaria PVC cu geam termoizolant, fie termopan sau tripan, nu mai trece. Se opreste pe sticla, in partea interioara a casei si creaza efectul de „sticla plangacioasa” (grad de umiditate intre 50-70%). Chiar in functie de gradul de umiditate din incapere poate ajunge „sticla lac”, deoarece volumul de umiditate este atat de ridicat (peste 70%) incat apa incepe sa se prelinga de pe sticla pe glaf incepand sa lase o balta. 

Microventilatia

Am trecut cu totii prin astfel de situatii si fie ca am dorit sau nu sa intelegem, problema nu este de la termopane. Se intampla pentru ca avem surse ce genereaza un grad ridicat de umiditate si tocmai pentru ca termopanele isi fac treaba = nu permit realizarea transferului termic. De altfel, dupa o perioada constanta incep sa apara pe pereti si pe tamplarie rezultatele umiditatii ridicate = ciuperci si mucegai. In situatia aceasta deja ne gandim serios ca ne poate fi afectata si sanatatea. Microventilatia rezolva aceasta situatie. Utilizata pe o perioada indelungata, permite realizarea schimbului de aer in partea superioara a incaperii, eliminand umiditatea. 

Termopane Salamander I Fenster Proiect

Termopane Salamander I Fenster Proiect

atentie-termopane-bucurestiPentru izolare fonica optima achizitionati ferestrele fara solbanc si fara glafuri.

atentie-termopane-bucurestiPentru izolare termica si fonica nu utilizati sistemul de rulouri exterioare suprapuse.

atentie-termopane-bucurestiPentru ferestrele pozitionate pe partea cu soarele utilizati sticlele 4 Anotimpuri Evolution sau Planistar Sun. Acestea reduc considerabil caldura degajata de razele soarelui si elimina in totalitate efectul de sera.

atentie-termopane-bucuresti Utilizati microventilatia! Aceasta asigura aerisirea incaperilor si elimina problemele generate de umiditate

Termopane Salamander I Fenster Proiect

Navigheaza la ACASA I TERMOPANE I ACCESORII I EXPORT I CONTACT